Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/21513
Назва: Мікробіологічні особливості лапаротомної рани при виникненні повної евентрації за онкологічного процесу
Інші назви: Microbiological characteristics of the laparotomic wound, when complete eventration beginning, in the oncological process
Автори: Морар, Ігор Калинович
Morar, I.K.
Ключові слова: мікроорганізми
евентрація
лапаротомна рана
раневий ексудат
онкологічний процес
microorganisms
eventeration
laparotomy wound
wound exudate
oncological process
Дата публікації: 2023
Видавництво: Клінічна та експериментальна патологія (науково-медичний журнал)
Короткий огляд (реферат): Мета дослідження – вивчити особливості якісного та кількісного складу мікрофлори ранового ексудату лапаротомної рани, ускладненої евентрацією, залежно від її ступеня, у хворих на злоякісні новоутворення органів черевної порожнини. Висновки. При розвитку післяопераційної евентрації II-IV ступенів у хворих на злоякісні новоутворення органів черевної порожнини відзначено вірогідне зростання кількості висіяних штамів та популяційного рівня мікроорганізмів раневого ексудату лапаротомної рани E. сoli, S. аureus та мікроорганізмів роду Proteus. У хворих на злоякісні новоутворення органів черевної порожнини при виникненні післяопераційної евентрації II-IV ступенів домінуючими мікроорганізмами раневого ексудату є E. Сoli, Enterococcus faecalis та мікроорганізми роду Proteus.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/21513
Розташовується у зібраннях:Клінічна та експериментальна патологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Morar I.K. Mikrobiolohichni osoblyvosti laparotomnoi rany_ukr_2023.pdf245.95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.