Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/5460| Назва: | Показники пероксидного окиснення ліпідів та активність ферментів антиоксидантного захисту в печінці щурів за експериментального перитоніту |
| Автори: | Бродовський, Сергій Петрович |
| Ключові слова: | печінка перитоніт пероксидне окиснення ліпідів печень перитонит перекисное окисление липидов liver peritonitis lipid peroxidation |
| Дата публікації: | 2007 |
| Видавництво: | Буковинський медичний вісник |
| Короткий огляд (реферат): | В експерименті на білих нелінійних щурах-самцях досліджено роль процесів пероксидного окиснення ліпідів та активності ферментів антиоксидантного захисту в тканині печінки в розвитку її функціональних порушень при перитоніті. Доведено, що із розвитком запального процесу в очеревинній порожнині має місце прогресування процесів пероксидного окиснення ліпідів печінки на фоні зниження активності ферментів антиоксидантного захисту, що є одним із основних патогенетичних механізмів розвитку печінкової недостатності при перитоніті. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/5460 |
| Розташовується у зібраннях: | Статті. Кафедра хірургії №1 |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Sc885.pdf | 178.3 kB | Adobe PDF | ![]() Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
