Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/1382
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorПлеш, Ігор Антонович-
dc.contributor.authorСидорчук, Лариса Петрівна-
dc.date.accessioned2012-06-02T19:06:03Z-
dc.date.available2012-06-02T19:06:03Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.urihttps://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/1382-
dc.description.abstractУ 58 хворих на есенціальну гіпертензію II стадії розподілених на групи з нормальним (18), зниженим (28) та негативним (12) циркадіанним ритмом артеріального тиску визначали швидкість розповсюдження пульсової хвилі (ШРПХ) на шляху від серця до дистальних відділів верхніх та нижніх кінцівок. У цих групах визначений поріг смакової чутливості до кухонної солі (ПСЧКС). Встановлено обернену залежність ШРПХ до величини добового індексу. Більш суттєву роль у зростанні ШРПХ відіграють артерії переважно еластичного типу. Високий ПСЧКС реєструється в більшості хворих із добовим ритмом АТ - ШБ та ШР, що, можливо, пов 'язано з розвитком у них об 'ємо-залежних варіантів артеріальної гіпертензії.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherКлінічна та експериментальна патологіяru_RU
dc.subjectартеріальна тискru_RU
dc.subjectсмакова чутливістьru_RU
dc.subjectпульсова хвиляru_RU
dc.subjectартериальное давлениеru_RU
dc.subjectпульсовая волнаru_RU
dc.subjectвкусовая чувствительностьru_RU
dc.subjectarterial pressureru_RU
dc.subjectpulse waveru_RU
dc.subjectgustatory sensitivityru_RU
dc.titleФункціональні зміни артерій, смакова чутливість до кухонної солі у хворих на есенціальну гіпертензію ІІ ст. за різних варіантів циркадіанної структури артеріального тискуru_RU
dc.typeArticleru_RU
Располагается в коллекциях:Статті. Кафедра сімейної медицини

Файлы этого ресурса:
Файл РазмерФормат 
Plesh_Funktsionalni.pdf272.18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.