Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/13654| Title: | Окиснювальна модифікація білків у печінці щурів за умов уведення 2,4-динітрофенолу |
| Authors: | Дікал, Мар'яна Вікторівна |
| Keywords: | печінка окиснювальна модифікація білків морфологічні особливості 2,4-динітрофенол печінка окиснювальна модифікація білків морфологічні особливості 2,4-динітрофенол |
| Issue Date: | 2013 |
| Publisher: | Клінічна та експериментальна патологія |
| Abstract: | У дослідах на 36 білих нелінійних статевозрілих щурах-самцях встановлені біохімічні та морфологічні особливості окиснювальної модифікації білків у печінці за умов уведення 2,4-динітрофенолу, які характеризувалися активацією процесів окисної модифікації білків за зростанням показника R/B(співвідношення інтенсивності червоного (R) та синього (В) кольорів спектра) у білкових масах цитоплазми гепатоцитів та надмірним утворенням кислих груп білків, що свідчить про глибоке порушення рівноваги про- й антиоксидантної системи печінки. |
| URI: | https://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/13654 |
| Appears in Collections: | Статті. Кафедра біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
