Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6479
Назва: Вплив свинцю ацетату на стан пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання
Автори: Петринич, Володимир Володимирович
Ключові слова: ацетилювання
свинцю ацетат
окиснювальна модифікація білків
пероксидне окиснення ліпідів
антиоксидантний захист
Дата публікації: 2012
Короткий огляд (реферат): Вивчено показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання та дози введення. Встановлено, що при введенні свинцю ацетату в дозах 2,5 мг/кг (1/100 ДЛ50 ) та 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50 ) в крові статевозрілих щурів як з "повільним" так і з "швидким" типами ацетилювання спостерігалося зростання показників ПОЛ, ОМБ, різноспрямовані зміни АОЗ, а у печінці - зниження ПОЛ, ОМБ та АОЗ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6479
Розташовується у зібраннях:Статті. Кафедра анестезіології та реаніматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Петринич.pdf414.86 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.