Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20867
Назва: Гістохімічна методика на білок за mikel calvo для визначення зрілості колагенів у мікроскопічних препаратах
Автори: Давиденко, І.С.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Буковинський державний медичний університет
Короткий огляд (реферат): Вступ. Існує чимало гістохімічних методів на білок, кожний з яких має свої особливості оцінки результатів специфічного забарвлення. Одним з багатьох є метод за Mikel Calvo, в якому за спеціальних умов використовується барвник бромфеноловий синій. Спеціальні умови спричиняють особливість фарбування білків у різні кольори - переважно в синій та червоний. Автор методики вважав, що переважання червоного кольору свідчить про домінування карбоксильних груп в білках, а переважання синього кольору - про домінування аміногруп у білках. Вказане припущення дозволило автору анонсувати свою методику як методику на “кислі” та “основні” білки. Нами в результаті багаторічних досліджень висунуто гіпотезу про те, що метод Mikel Calvo насправді визначає ширший спектр змін у білках, ніж вважав автор методики. Зокрема, припускається, що процеси гідроксилювання залишків проліну та лізину в колагенових білках (які відбуваються в ході їх дозрівання) так само супроводжуються змінами кольору білків при застосуванні методу Mikel Calvo. Отже, виникла необхідність об’єктивної перевірки того, чи процеси гідрокислювання залишків проліну та лізину в колагенових білках призводять до змін кольору білків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20867
ISBN: 978-617-519-019-7
Розташовується у зібраннях:СЕКЦІЯ 1. Основи морфології організму людини і тварин, актуальні питання патологічної анатомії та судової медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Davidenko IS_2023_22.pdf377.42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.