Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20698
Назва: Показники вітаміну D у дітей, хворих на целіакію
Інші назви: Vitamin D levels in children with celiac disease
Автори: Сорокман, Таміла Василівна
Попелюк, Наталія Олександрівна
Колєснік, Д.І.
Сокольник, І.С.
Sorokman, T.V.
Popelyuk, N.O.
Koliesnik, D.I.
Sokolnyk, I.S.
Ключові слова: діти
целіакія
вітамін D
children
celiac disease
vitamin D
Дата публікації: 2021
Видавництво: Здоров’я дитини
Короткий огляд (реферат): Істотне розширення розуміння ролі вітаміну D в організмі, більш ефективне виявлення целіакії та необхідність моніторингу стану здоров’я дітей на фоні тривалого дотримання безглютенової дієти послужили передумовами до виконання нашого дослідження. Мета дослідження – проаналізувати рівень вітаміну D у дітей, хворих на целіакію. Висновки. У дітей, хворих на целіакію, реєструється недостатність вітаміну D. Усі пацієнти з целіакією, незалежно від стадії захворювання та прихильності до безглютенової дієти, потребують проведення моніторингу забезпеченості вітаміном D. A significant increase in understanding of the role of vitamin D in the body, more effective detection of celiac disease, and the need to monitor the health of children against the background of long-term adherence to a gluten-free diet were prerequisites for our study. The study was aimed to analyze the level of vitamin D in children with celiac disease. Conclusions. Vitamin D deficiency is registered in children with celiac disease. All patients with celiac disease, regardless of the stage of the disease and adherence to a gluten-free diet, need to be monitored for vitamin D levels.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20698
Розташовується у зібраннях:Статті. Кафедра педіатрії та медичної генетики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sorokman TV et al. Vitamin D levels in children with celiac disease_2021.pdf364.29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.