Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1822
Назва: Якісний і кількісний склад мікрофлори загального препарату тонкої кишки у тварин із поєднаним впливом стрептозотоцин-індукованого діабету та ішемії-реперфузії головного мозку
Інші назви: Качественный и количественный состав микрофлоры общего препарата тонкой кишки у крыс с сочетанным воздействием стрептозотоцин-индуцированного диабета и ишемии-реперфузии головного мозга
Qualitative and quantitative composition of microflora in specimens of small intestine in rats under combined effect of streptozotocin-induced diabetes mellitus and brain ischemia-reperfusion
Автори: Ткачук, Олексій Володимирович
Ключові слова: small intestine
microflora
streptozotocin-induced diabetes mellitus
brain ischemia-reperfusion
Дата публікації: 2011
Видавництво: Вісник Української медичної стоматологічної академії
Короткий огляд (реферат): Мета роботи - вивчити якісний та кількісний склад мікрофлори загального препарату тонкої кишки в щурів із чотиримісячним цукровим діабетом, ускладненим ішемією-реперфузією головного мозку шляхом бактеріологічного та мікологічного дослідження. Встановлено, що в щурів із чотиримісячним цукровим діабетом та відстроченими наслідками ішемії-реперфузії головного мозку формується дисбактеріоз тонкої кишки з елімінацією або вираженим дефіцитом автохтонних облігатних біфідобактерій, лактобактерій, ентерококів та пептострептококів, зростанням популяційного рівня умовно патогенних ентеробактерій (кишкові палички), стафілококів, бактероїдів, та контамінацією тонкої кишки умовно патогенними ентеробактеріями (клебсієлами, протеями), бактеріями роду Clostridium, пептококом та дріжджоподібними грибами роду Candida.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1822
Розташовується у зібраннях:Статті. Кафедра патологічної фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Tkachuk_Iakisnyi i kilkisnyi.pdf352.21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.