Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13295
Название: Функціональний стан міокарда у пацієнтів з артеріальною гіпертензією на тлі метаболічного синдрому
Авторы: Ілащук, Тетяна Олександрівна
Окіпняк, Ірина Вікторівна
Ілащук, Ігор Іванович
Ключевые слова: метаболічний синдром
артеріальна гіпертензія
Дата публикации: 5-окт-2017
Издательство: Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю “Особливості коморбідного перебігу захворювань та їх фармакотерапія в клініці внутрішньої медицини” (Вищий державний заклад України «Буковинський державний медичний університет», м. Чернівці, 5-6 жовтня 2017 року).
Краткий осмотр (реферат): Метаболічний синдром сприяє прогресуванню атеросклеротичного процесу і є одним з головних чинників серцево-судинних катастроф, однак міокардіальна функція є безпосередньо пов’язаною з наявністю міокардіофіброзу внаслідок ішемії та гіпертензії, а вплив метаболічного синдрому на міокардіальну дисфункцію не є прямим, а лише опосередкованим. В основній групі були вірогідно більш виражені ознаки ремоделювання серця та гірші показники діастолічної дисфункції та переднавантаження лівого шлуночка, такі як розмір лівого передсердя, що свідчить про більш виражене загальне порушення міокардіальної функції при комбінації артеріальної гіпертензії та метаболічного синдрому.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13295
ISBN: 978 – 966 -697 -709 - 3
Располагается в коллекциях:Тези. Кафедра пропедевтики внутрішніх хвороб

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Ілащук_Окіпняк.pdf2.46 MBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.