Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12192
Название: Ефекти застосування кверцетину за умов підгострого впливу свинцю ацетату в щурів із різним типом ацетилювання
Авторы: Петринич, Володимир Володимирович
Власик, Леонід Іванович
Ключевые слова: кверцетин
ацетилювання
свинцю ацетат
окиснювальна модифікація білків
пероксидне окиснення ліпідів
антиоксидантний захист
кверцетин
ацетилирование
свинца ацетат
окислительная модификация белков
перекисное окисление липидов
антиоксидантная защита
quercetin
acetylation
lead acetate
oxidative modification of proteins
lipid peroxidation
antioxidant protection
Дата публикации: 2013
Издательство: Клінічна та експериментальна патологія
Краткий осмотр (реферат): Вивчено вплив кверцетину на показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання. Встановлено, що застосування кверцетину при введенні свинцю ацетату в дозі 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50) в крові статевозрілих щурів як з „повільним” так і з „швидким” типами ацетилювання порівняно з щурами, яким вводили лише свинцю ацетат, зумовлює протективні ефекти, що проявляється вірогідним зниженням показників ОМБ, ПОЛ, активності каталази, підвищенням активності глутатіонпероксидази (ГП), рівня HS-груп, гемоглобіну, а у „швидких” – і загального білку. У печінці щурів введення кверцетину зумовило вірогідне зниження ОМБ лише у „повільних” тварин, а у „швидких” – зниження малонового альдегіду (МА), зростання активності ГП та рівня HS-груп.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12192
Располагается в коллекциях:Статті. Кафедра гігієни та екології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Петринич Власик 2,13.pdf316.41 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.