Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/27226
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Геруш, Ігор Васильович | - |
dc.contributor.author | Яремій, Ірина Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Григор’єва, Надія Пилипівна | - |
dc.date.accessioned | 2025-10-16T12:00:35Z | - |
dc.date.available | 2025-10-16T12:00:35Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | І.В. Геруш, І.М. Яремій, Н.П. Григор’єва Функціональна біохімія. Навчально- методичні матеріали для підготовки до семінарських занять для студентів спеціальності «Фармація. Промислова фармація» (заочної форми навчання). Чернівці : Медуніверситет, 2020.146с. | uk_UA |
dc.identifier.isbn | 978-966-697-857-1 | - |
dc.identifier.other | УДК 577.1(075) Г37 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/27226 | - |
dc.description | Навчально-методичний посібник для студентів 3 курсу фармацевтичного факультету, які здобувають вищу освіту на другому (магістерському) рівні у галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 226 «Фармація. Промислова фармація». Посібник містить методичні вказівки для самостійної підготовки студентів- фармацевтів заочної форми навчання до семінарських занять із дисципліни «Функціональна біохімія» (вибіркова). Рекомендовано до видання вченою радою ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» (протокол №4 від 28 листопада 2019 року). | uk_UA |
dc.description.abstract | Науково-методичне обгрунтування теми. Визначення загальної кислотності та виявлення патологічних компонентів (жовч, кров, молочна кислота) в шлунковому соці є надзвичайно важливим як для діагностики захворювань шлункового-кишкового тракту, так і при обранні лікарських засобів для корекції таких патолгічних станів ШКТ, як зокрема гіпер-, гіпо- й ахілійні гастрити, виразкова хвороба шлунку і дванадцятипалої кишки тощо. Основні компетенції: 1. Знати біохімічні механізми перетравлення вуглеводів, причини амілореї, несприймання лактози; механізми ферментативного перетравлення ліпідів, роль жовчних кислот, типи стеатореї; механізм утворення HCl у шлунку й її роль у перетравленні білків, основні ферменти, що сприяють перетравленні білків у шлунку та кишечнику, механізми всмоктування амінокислот та їх гниття у кишечнику; роль підшлункової залози в перетравленні основних харчових нутрієнтів; лікарські засоби для покращення травлення. 2. Вміти вирішувати клініко-біохімічні ситуаційні задачі пов'язані з діагностикою та з"ясуванням механізмів розвитку гіпо-, гіпер-, анацидних та ахілійних станів; тестові завдання з даної тематики. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Чернівці: Медуніверситет | uk_UA |
dc.subject | біохімія травлення | uk_UA |
dc.subject | функціональна біохімія | uk_UA |
dc.subject | молочна кислота | uk_UA |
dc.subject | раціональне харчування людини | uk_UA |
dc.subject | хвороби шлунку | uk_UA |
dc.subject | фізико-хімічні властивості | uk_UA |
dc.title | Функціональна біохімія. Навчально- методичні матеріали для підготовки до семінарських занять для студентів спеціальності «Фармація. Промислова фармація» (заочної форми навчання) | uk_UA |
dc.type | Book | uk_UA |
Appears in Collections: | Навчальні посібники |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Herush_Yaremii_Hryhorieva_FunctionalBiochemistry_ukr_2020.pdf | 1.04 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.