Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/27226
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГеруш, Ігор Васильович-
dc.contributor.authorЯремій, Ірина Миколаївна-
dc.contributor.authorГригор’єва, Надія Пилипівна-
dc.date.accessioned2025-10-16T12:00:35Z-
dc.date.available2025-10-16T12:00:35Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationІ.В. Геруш, І.М. Яремій, Н.П. Григор’єва Функціональна біохімія. Навчально- методичні матеріали для підготовки до семінарських занять для студентів спеціальності «Фармація. Промислова фармація» (заочної форми навчання). Чернівці : Медуніверситет, 2020.146с.uk_UA
dc.identifier.isbn978-966-697-857-1-
dc.identifier.otherУДК 577.1(075) Г37-
dc.identifier.urihttps://dspace.bsmu.edu.ua/handle/123456789/27226-
dc.descriptionНавчально-методичний посібник для студентів 3 курсу фармацевтичного факультету, які здобувають вищу освіту на другому (магістерському) рівні у галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 226 «Фармація. Промислова фармація». Посібник містить методичні вказівки для самостійної підготовки студентів- фармацевтів заочної форми навчання до семінарських занять із дисципліни «Функціональна біохімія» (вибіркова). Рекомендовано до видання вченою радою ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» (протокол №4 від 28 листопада 2019 року).uk_UA
dc.description.abstractНауково-методичне обгрунтування теми. Визначення загальної кислотності та виявлення патологічних компонентів (жовч, кров, молочна кислота) в шлунковому соці є надзвичайно важливим як для діагностики захворювань шлункового-кишкового тракту, так і при обранні лікарських засобів для корекції таких патолгічних станів ШКТ, як зокрема гіпер-, гіпо- й ахілійні гастрити, виразкова хвороба шлунку і дванадцятипалої кишки тощо. Основні компетенції: 1. Знати біохімічні механізми перетравлення вуглеводів, причини амілореї, несприймання лактози; механізми ферментативного перетравлення ліпідів, роль жовчних кислот, типи стеатореї; механізм утворення HCl у шлунку й її роль у перетравленні білків, основні ферменти, що сприяють перетравленні білків у шлунку та кишечнику, механізми всмоктування амінокислот та їх гниття у кишечнику; роль підшлункової залози в перетравленні основних харчових нутрієнтів; лікарські засоби для покращення травлення. 2. Вміти вирішувати клініко-біохімічні ситуаційні задачі пов'язані з діагностикою та з"ясуванням механізмів розвитку гіпо-, гіпер-, анацидних та ахілійних станів; тестові завдання з даної тематики.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЧернівці: Медуніверситетuk_UA
dc.subjectбіохімія травленняuk_UA
dc.subjectфункціональна біохіміяuk_UA
dc.subjectмолочна кислотаuk_UA
dc.subjectраціональне харчування людиниuk_UA
dc.subjectхвороби шлункуuk_UA
dc.subjectфізико-хімічні властивостіuk_UA
dc.titleФункціональна біохімія. Навчально- методичні матеріали для підготовки до семінарських занять для студентів спеціальності «Фармація. Промислова фармація» (заочної форми навчання)uk_UA
dc.typeBookuk_UA
Appears in Collections:Навчальні посібники

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Herush_Yaremii_Hryhorieva_FunctionalBiochemistry_ukr_2020.pdf1.04 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.