Интеллектуальные Фонды БГМУ

Сучасні фактори ризику розвитку ускладнень у хворих на есенційну гіпер-тензію II стадії за різних варіантів циркадіанного ритму артеріального тиску

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Гайдич, Леся Іванівна
dc.date.accessioned 2015-11-13T09:01:07Z
dc.date.available 2015-11-13T09:01:07Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.issn 2304-5809
dc.identifier.uri http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9844
dc.description.abstract У статті представлені особливості змін індексу маси тіла (ІМТ), порогу смакової чутливості до кухонної солі (ПСЧКС) за відповідними методиками. Дослідження проводилось з метою діагностики факторів ризику та попередження серце- во-судинних ускладнень у пацієнтів на есенційну гіпертензію II стадії (ЕГ ІІ ст.) з різним добовим ритмом артеріального тиску (АТ). Виявлено зростання ІМТ переважно у пацієнтів із низьким (Non-dipper) та від‘ємним (Night-picker) до- бовим індексом АТ. Такі зміни поєднується з високим ПСЧКС. Отримані дані можуть бути використані як діагностичні критерії сучасних факторів ризику розвитку можливих ускладнень у хворих ЕГ ІІ ст. ru_RU
dc.publisher Молодий вчений. – 2015. - №2 (17). – C.585-587. ru_RU
dc.subject есенційна гіпертензія, артеріальний тиск, фактори ризику, смакова чутливість до кухонної солі. ru_RU
dc.title Сучасні фактори ризику розвитку ускладнень у хворих на есенційну гіпер-тензію II стадії за різних варіантів циркадіанного ритму артеріального тиску ru_RU
dc.type Article ru_RU


Файлы в этом документе

Файл Размер Формат Просмотр

В этом документе нет ни одного файла.

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись