dc.contributor.author |
Гайдич, Леся Іванівна |
|
dc.date.accessioned |
2015-11-13T09:01:07Z |
|
dc.date.available |
2015-11-13T09:01:07Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.issn |
2304-5809 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9844 |
|
dc.description.abstract |
У статті представлені особливості змін індексу маси тіла (ІМТ), порогу смакової чутливості до кухонної солі (ПСЧКС)
за відповідними методиками. Дослідження проводилось з метою діагностики факторів ризику та попередження серце-
во-судинних ускладнень у пацієнтів на есенційну гіпертензію II стадії (ЕГ ІІ ст.) з різним добовим ритмом артеріального
тиску (АТ). Виявлено зростання ІМТ переважно у пацієнтів із низьким (Non-dipper) та від‘ємним (Night-picker) до-
бовим індексом АТ. Такі зміни поєднується з високим ПСЧКС. Отримані дані можуть бути використані як діагностичні
критерії сучасних факторів ризику розвитку можливих ускладнень у хворих ЕГ ІІ ст. |
ru_RU |
dc.publisher |
Молодий вчений. – 2015. - №2 (17). – C.585-587. |
ru_RU |
dc.subject |
есенційна гіпертензія, артеріальний тиск, фактори ризику, смакова чутливість до кухонної солі. |
ru_RU |
dc.title |
Сучасні фактори ризику розвитку ускладнень у хворих на есенційну гіпер-тензію II стадії за різних варіантів циркадіанного ритму артеріального тиску |
ru_RU |
dc.type |
Article |
ru_RU |