DSpace Repository

Сучасні фактори ризику розвитку ускладнень у хворих на есенційну гіпер-тензію II стадії за різних варіантів циркадіанного ритму артеріального тиску

Show simple item record

dc.contributor.author Гайдич, Леся Іванівна
dc.date.accessioned 2015-11-13T09:01:07Z
dc.date.available 2015-11-13T09:01:07Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.issn 2304-5809
dc.identifier.uri http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9844
dc.description.abstract У статті представлені особливості змін індексу маси тіла (ІМТ), порогу смакової чутливості до кухонної солі (ПСЧКС) за відповідними методиками. Дослідження проводилось з метою діагностики факторів ризику та попередження серце- во-судинних ускладнень у пацієнтів на есенційну гіпертензію II стадії (ЕГ ІІ ст.) з різним добовим ритмом артеріального тиску (АТ). Виявлено зростання ІМТ переважно у пацієнтів із низьким (Non-dipper) та від‘ємним (Night-picker) до- бовим індексом АТ. Такі зміни поєднується з високим ПСЧКС. Отримані дані можуть бути використані як діагностичні критерії сучасних факторів ризику розвитку можливих ускладнень у хворих ЕГ ІІ ст. ru_RU
dc.publisher Молодий вчений. – 2015. - №2 (17). – C.585-587. ru_RU
dc.subject есенційна гіпертензія, артеріальний тиск, фактори ризику, смакова чутливість до кухонної солі. ru_RU
dc.title Сучасні фактори ризику розвитку ускладнень у хворих на есенційну гіпер-тензію II стадії за різних варіантів циркадіанного ритму артеріального тиску ru_RU
dc.type Article ru_RU


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account