Інтелектуальні Фонди БДМУ

Вплив свинцю ацетату на стан пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Петринич, Володимир Володимирович
dc.date.accessioned 2013-05-13T11:37:01Z
dc.date.available 2013-05-13T11:37:01Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.uri http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6479
dc.description.abstract Вивчено показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання та дози введення. Встановлено, що при введенні свинцю ацетату в дозах 2,5 мг/кг (1/100 ДЛ50 ) та 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50 ) в крові статевозрілих щурів як з "повільним" так і з "швидким" типами ацетилювання спостерігалося зростання показників ПОЛ, ОМБ, різноспрямовані зміни АОЗ, а у печінці - зниження ПОЛ, ОМБ та АОЗ. ru_RU
dc.description.sponsorship Кафедра анестезіології та реаніматології ru_RU
dc.language.iso other ru_RU
dc.subject ацетилювання ru_RU
dc.subject свинцю ацетат ru_RU
dc.subject окиснювальна модифікація білків ru_RU
dc.subject пероксидне окиснення ліпідів ru_RU
dc.subject антиоксидантний захист ru_RU
dc.title Вплив свинцю ацетату на стан пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання ru_RU
dc.type Article ru_RU


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу