Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Петринич, Володимир Володимирович | |
dc.date.accessioned | 2013-05-13T11:37:01Z | |
dc.date.available | 2013-05-13T11:37:01Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6479 | |
dc.description.abstract | Вивчено показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання та дози введення. Встановлено, що при введенні свинцю ацетату в дозах 2,5 мг/кг (1/100 ДЛ50 ) та 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50 ) в крові статевозрілих щурів як з "повільним" так і з "швидким" типами ацетилювання спостерігалося зростання показників ПОЛ, ОМБ, різноспрямовані зміни АОЗ, а у печінці - зниження ПОЛ, ОМБ та АОЗ. | ru_RU |
dc.description.sponsorship | Кафедра анестезіології та реаніматології | ru_RU |
dc.language.iso | other | ru_RU |
dc.subject | ацетилювання | ru_RU |
dc.subject | свинцю ацетат | ru_RU |
dc.subject | окиснювальна модифікація білків | ru_RU |
dc.subject | пероксидне окиснення ліпідів | ru_RU |
dc.subject | антиоксидантний захист | ru_RU |
dc.title | Вплив свинцю ацетату на стан пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |