dc.contributor.author |
Петринич, Володимир Володимирович |
|
dc.date.accessioned |
2013-05-13T11:37:01Z |
|
dc.date.available |
2013-05-13T11:37:01Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6479 |
|
dc.description.abstract |
Вивчено показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання та дози введення. Встановлено, що при введенні свинцю ацетату в дозах 2,5 мг/кг (1/100 ДЛ50 ) та 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50 ) в крові статевозрілих щурів як з "повільним" так і з "швидким" типами ацетилювання спостерігалося зростання показників ПОЛ, ОМБ, різноспрямовані зміни АОЗ, а у печінці - зниження ПОЛ, ОМБ та АОЗ. |
ru_RU |
dc.description.sponsorship |
Кафедра анестезіології та реаніматології |
ru_RU |
dc.language.iso |
other |
ru_RU |
dc.subject |
ацетилювання |
ru_RU |
dc.subject |
свинцю ацетат |
ru_RU |
dc.subject |
окиснювальна модифікація білків |
ru_RU |
dc.subject |
пероксидне окиснення ліпідів |
ru_RU |
dc.subject |
антиоксидантний захист |
ru_RU |
dc.title |
Вплив свинцю ацетату на стан пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання |
ru_RU |
dc.type |
Article |
ru_RU |