Короткий опис(реферат):
Ішемія впродовж 20 хв спричиняє наростання продуктів перекисного окиснення ліпідів та активацію антиоксидантних ферментів у всіх полях гіпокампа щурів. 1- та 24-годинна реперфузія зумовлює подальше збільшення первинних та вторинних продуктів деградації ліпідів та зниження активності антиоксидантної системи. Уведення L-аргініну суттєво не вплинуло на досліджувані показники в інтактних тварин та за умов ішемії, де отримані результати були подібними даним у відповідних дослідних групах без L-аргініну. За умов 1- та 24-годинної реперфузії на фоні уведення L-аргініну відмічається пригнічення антиоксидантних ферментів, однак наростання продуктів перекисного
окиснення ліпідів не спостерігається.