Короткий опис(реферат):
Мета. Підвищити ефективність реабілітації хворих із помірними проявами ПКС шляхом додаткового застосування оздоровчого харчування із використанням фруктів, овочів та спецій з особливими профілактичними властивостями. Висновок. Пацієнтам, які перенесли гострий етап ковід-інфекції з подальшим розвитком ПКС, в якості варіанту комплексної реабілітації доцільно застосовувати дієту з використанням інгредієнтів з високими оздоровчими властивостями (спеції, ягоди, фрукти, овочі, тощо). The objective is to increase the effectiveness of rehabilitation of patients with moderate manifestations of PCS through the additional use of health foods using fruits, vegetables and spices with special prophylactic properties. Conclusion. Patients who have suffered an acute stage of covid infection with the subsequent development of PCS as a variant of comprehensive rehabilitation, it is advisable to use a diet using ingredients with high health properties (spices, berries, fruits, vegetables, etc.).