Интеллектуальные Фонды БГМУ

Вміст феруму в харчових раціонах першокурсників

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Перепелиця, О.О. uk_UA
dc.coverage.temporal 06, 08, 13 лютого 2023 р. uk
dc.date.accessioned 2023-06-16T17:39:26Z
dc.date.available 2023-06-16T17:39:26Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.issn 978-617-519-019-7
dc.identifier.uri http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/20937
dc.description.abstract Підвищення рівня освіти студентів щодо питань здорового харчування потенціює їх мотивацію до здорового способу життя. Недостатній рівень знань про належне харчування може спричинити виникнення аліментарних захворювань та, як наслідок, зниження розумової працездатності молоді. Зокрема, одним із чинників, що призводить до ферумдефіцитного стану (ФДС) є аліментарний чинник. Рекомендованими величинами вмісту феруму у харчових раціонах для жінок є 15-18 мг/добу, для чоловіків – 10 мг/добу. За літературними даними здорові респонденти поглинають зі змішаної їжі 5-10% феруму. Всмоктування феруму з їжі тваринного походження перевищує надходження мікроелементу із продуктів рослинного походження у 2-4 рази. Цей факт пояснюється наявністю у м’ясі хелатної форми феруму (ІІ), яка краще всмоктується у травному каналі, ніж ферум (ІІІ). Крім того, відомо, що краще засвоєння негемового феруму має місце за наявності м’ясних продуктів у раціоні, що пояснюється утворенням ефективних транспортних форм феруму. uk_UA
dc.format.extent c. 82-83
dc.language.iso uk
dc.publisher Буковинський державний медичний університет uk_UA
dc.title Вміст феруму в харчових раціонах першокурсників uk_UA
dc.type Thesis uk_UA
dc.citation.conference 104-а науково-практична конференція з міжнародною участю професорсько-викладацького персоналу Буковинського державного медичного університету uk
dc.event.place Чернівці
dc.source.name Збірник матеріалів підсумкової 104-ї науково-практичної конференції з міжнародною участю професорсько-викладацького персоналу Буковинського державного медичного університету uk


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Расширенный поиск

Просмотр

Моя учетная запись