Вивчали зміни вмісту в крові хворих на вірусні гепатити С, D, Е кінцевого продукту пероксидного окислення – малонового диальдегіду, відновле¬ного глутатіону та активності ферменту глутатіонпероксидази з урахуванням антиоксидантних властивостей настоянки арніки гірської. Встановили вірогідні зміни цих показників порівняно з контрольною групою. Виявили, що використання настоянки арніки гірської як антиоксиданту призводить до прискорення клінічного одужання хворих та стабілізації окисно-відновних процесів.
The changes of malon dialdehide amount, the final product of lipid peroxide oxidation (LPO), as well as restored glutathione-peroxidase ferment activity were studied in the blood of the patients with viral hepatitis C, D, E taking into consideration antioxidant properties of Arnica Montana tincture. Possible changes of these parameters in comparison with control group were established. It was found that the use of Arnica Montana as antioxidant leads to quick clinical recovering of the patients and stabilises oxido-reduction processes.