Інтелектуальні Фонди БДМУ

Функціональні зміни артерій, смакова чутливість до кухонної солі у хворих на есенціальну гіпертензію ІІ ст. за різних варіантів циркадіанної структури артеріального тиску

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Плеш, Ігор Антонович
dc.contributor.author Сидорчук, Лариса Петрівна
dc.date.accessioned 2012-06-02T19:06:03Z
dc.date.available 2012-06-02T19:06:03Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.uri http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1382
dc.description.abstract У 58 хворих на есенціальну гіпертензію II стадії розподілених на групи з нормальним (18), зниженим (28) та негативним (12) циркадіанним ритмом артеріального тиску визначали швидкість розповсюдження пульсової хвилі (ШРПХ) на шляху від серця до дистальних відділів верхніх та нижніх кінцівок. У цих групах визначений поріг смакової чутливості до кухонної солі (ПСЧКС). Встановлено обернену залежність ШРПХ до величини добового індексу. Більш суттєву роль у зростанні ШРПХ відіграють артерії переважно еластичного типу. Високий ПСЧКС реєструється в більшості хворих із добовим ритмом АТ - ШБ та ШР, що, можливо, пов 'язано з розвитком у них об 'ємо-залежних варіантів артеріальної гіпертензії. ru_RU
dc.language.iso other ru_RU
dc.publisher Клінічна та експериментальна патологія ru_RU
dc.subject артеріальна тиск ru_RU
dc.subject смакова чутливість ru_RU
dc.subject пульсова хвиля ru_RU
dc.subject артериальное давление ru_RU
dc.subject пульсовая волна ru_RU
dc.subject вкусовая чувствительность ru_RU
dc.subject arterial pressure ru_RU
dc.subject pulse wave ru_RU
dc.subject gustatory sensitivity ru_RU
dc.title Функціональні зміни артерій, смакова чутливість до кухонної солі у хворих на есенціальну гіпертензію ІІ ст. за різних варіантів циркадіанної структури артеріального тиску ru_RU
dc.type Article ru_RU


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу