dc.contributor.author |
Дікал, Мар'яна Вікторівна |
|
dc.date.accessioned |
2018-04-11T09:39:01Z |
|
dc.date.available |
2018-04-11T09:39:01Z |
|
dc.date.issued |
2013 |
|
dc.identifier.other |
УДК 616.36-008.6:577.112.4:612.014.46]-092.9 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13654 |
|
dc.description.abstract |
У дослідах на 36 білих нелінійних статевозрілих щурах-самцях встановлені біохімічні та морфологічні особливості окиснювальної модифікації білків у печінці за умов уведення 2,4-динітрофенолу, які характеризувалися активацією процесів окисної модифікації білків за зростанням показника R/B(співвідношення інтенсивності червоного (R) та синього (В) кольорів спектра) у білкових масах цитоплазми гепатоцитів та надмірним утворенням кислих груп білків, що свідчить про глибоке порушення рівноваги про- й антиоксидантної системи печінки. |
ru_RU |
dc.language.iso |
other |
ru_RU |
dc.publisher |
Клінічна та експериментальна патологія |
ru_RU |
dc.subject |
печінка |
ru_RU |
dc.subject |
окиснювальна модифікація білків |
ru_RU |
dc.subject |
морфологічні особливості |
ru_RU |
dc.subject |
2,4-динітрофенол |
ru_RU |
dc.subject |
печінка |
ru_RU |
dc.subject |
окиснювальна модифікація білків |
ru_RU |
dc.subject |
морфологічні особливості |
ru_RU |
dc.subject |
2,4-динітрофенол |
ru_RU |
dc.title |
Окиснювальна модифікація білків у печінці щурів за умов уведення 2,4-динітрофенолу |
ru_RU |
dc.type |
Article |
ru_RU |