Інтелектуальні Фонди БДМУ

Природний мінерал – базальтовий туф, перспективи застосування в харчовій промисловості, біології та медицині

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Бурденюк, Іван Павлович
dc.contributor.author Ковбаса, І.М.
dc.contributor.author Волощук, А.Г.
dc.contributor.author Петрюк, Анатолій Євгенович
dc.contributor.author Пастушенко, Є.П.
dc.date.accessioned 2018-04-04T11:11:18Z
dc.date.available 2018-04-04T11:11:18Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.other УДК 549.8+57+61
dc.identifier.uri http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13643
dc.description.abstract Проведні роботи з вивчення фізико-хімічних властивостей базальтового туфу в порівнянні з сапонитом. Отримані результати засвідчують про його іонообмінні властивості і здатність сорбувати різні за природою антисептичні речовини органічного походження, поліпептиди і білкові молекули. Результати досліджень дозволяють прогнозувати застосування базальтового туфу у ветеринарії і медицині в якості екзо- і ентеросорбентів, акумуляції білкових молекулярних поєднань, поліпептидів, амінокислот і ліків, як депо для локалізації як токсичних речовин, так і лікарських препаратів. ru_RU
dc.language.iso other ru_RU
dc.publisher Клінічна та експериментальна патологія ru_RU
dc.subject сорбція ru_RU
dc.subject алюмосилікати ru_RU
dc.subject базальтовий туф ru_RU
dc.subject адсорбент ru_RU
dc.subject сорбтив ru_RU
dc.subject іммобілізація ферментів, токсинів, ліків ru_RU
dc.subject іонний обмін ru_RU
dc.subject сорбция ru_RU
dc.subject алюмосиликаты ru_RU
dc.subject базальтовый туф ru_RU
dc.subject адсорбент ru_RU
dc.subject сорбтив ru_RU
dc.subject иммобилизация ферментов, токсинов, лекарств ru_RU
dc.subject ионный обмен ru_RU
dc.subject sorbtion ru_RU
dc.subject alumosilicate ru_RU
dc.subject basalt tufa ru_RU
dc.subject the adsorbent ru_RU
dc.subject the sorbtive ru_RU
dc.subject immobilization of enzymes, toxins, medicines ru_RU
dc.subject an ionic exchange ru_RU
dc.title Природний мінерал – базальтовий туф, перспективи застосування в харчовій промисловості, біології та медицині ru_RU
dc.type Article ru_RU


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу