dc.contributor.author |
Чорний, Олег Васильович |
|
dc.date.accessioned |
2017-08-30T07:55:21Z |
|
dc.date.available |
2017-08-30T07:55:21Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.other |
УДК 616.344.-089.86-031:611.34.018.73:612.014.1 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12676 |
|
dc.description.abstract |
У даній статті представлено результати експериментального дослідження активності сукцинатдегідрогенази, лужної та кислої фосфатази слизової оболонки шлунково-кишкового тракту за різних методів формування ілеотрансверзоанастомозу, після виконання резекції ілеоцекального кута.
Встановлено, що виконання резекції ілеоцекального кута та формування ілеотрансверзоанастомозу призводить до зростання активності сукцинатдегідрогенази, лужної, а також кислої фосфатази слизової оболонки шлунка, тонкої та товстої кишок. При формуванні запропонованого ілеотрансверзоанастомозу шляхом пересічення термінального відділу клубової кишки під кутом 45 градусів з подальшим уведенням та фіксацією останньої у просвіті товстої кишки під гострим кутом, відмічаються вірогідно менші показники активності вищеперерахованих ферментів слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, порівняно з іншими методами. Це свідчить про кращий перебіг репаративних процесів та більш швидке відновлення функціональної здатності шлунково-кишкового тракту при формуванні ілеотрансверзоанастомозу запропонованим способом. |
ru_RU |
dc.language.iso |
other |
ru_RU |
dc.publisher |
Буковинський медичний вісник |
ru_RU |
dc.subject |
ілеотрансверзоанастомоз |
ru_RU |
dc.subject |
слизова оболонка шлунково-кишкового тракту |
ru_RU |
dc.subject |
илеотрасверзоанастомоз |
ru_RU |
dc.subject |
слизистая оболочка желудочно-кишечного тракта |
ru_RU |
dc.subject |
ileotransverse anastomosis |
ru_RU |
dc.subject |
mucous membrane of gastro-intestinal tract |
ru_RU |
dc.title |
Біохімічні зміни слизової оболонки шлунково-кишкового тракту при різних методах формування ілеотрансверзоанастомозу в експерименті |
ru_RU |
dc.type |
Article |
ru_RU |