Інтелектуальні Фонди БДМУ

Ефекти застосування кверцетину за умов підгострого впливу свинцю ацетату в щурів із різним типом ацетилювання

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Петринич, Володимир Володимирович
dc.contributor.author Власик, Леонід Іванович
dc.date.accessioned 2017-04-05T09:12:43Z
dc.date.available 2017-04-05T09:12:43Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.other УДК 616-099-092.9:547.972.3]:577.12
dc.identifier.uri http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12192
dc.description.abstract Вивчено вплив кверцетину на показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання. Встановлено, що застосування кверцетину при введенні свинцю ацетату в дозі 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50) в крові статевозрілих щурів як з „повільним” так і з „швидким” типами ацетилювання порівняно з щурами, яким вводили лише свинцю ацетат, зумовлює протективні ефекти, що проявляється вірогідним зниженням показників ОМБ, ПОЛ, активності каталази, підвищенням активності глутатіонпероксидази (ГП), рівня HS-груп, гемоглобіну, а у „швидких” – і загального білку. У печінці щурів введення кверцетину зумовило вірогідне зниження ОМБ лише у „повільних” тварин, а у „швидких” – зниження малонового альдегіду (МА), зростання активності ГП та рівня HS-груп. ru_RU
dc.language.iso other ru_RU
dc.publisher Клінічна та експериментальна патологія ru_RU
dc.subject кверцетин ru_RU
dc.subject ацетилювання ru_RU
dc.subject свинцю ацетат ru_RU
dc.subject окиснювальна модифікація білків ru_RU
dc.subject пероксидне окиснення ліпідів ru_RU
dc.subject антиоксидантний захист ru_RU
dc.subject кверцетин ru_RU
dc.subject ацетилирование ru_RU
dc.subject свинца ацетат ru_RU
dc.subject окислительная модификация белков ru_RU
dc.subject перекисное окисление липидов ru_RU
dc.subject антиоксидантная защита ru_RU
dc.subject quercetin ru_RU
dc.subject acetylation ru_RU
dc.subject lead acetate ru_RU
dc.subject oxidative modification of proteins ru_RU
dc.subject lipid peroxidation ru_RU
dc.subject antioxidant protection ru_RU
dc.title Ефекти застосування кверцетину за умов підгострого впливу свинцю ацетату в щурів із різним типом ацетилювання ru_RU
dc.type Article ru_RU


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу