dc.contributor.author |
Петринич, Володимир Володимирович |
|
dc.contributor.author |
Власик, Леонід Іванович |
|
dc.date.accessioned |
2017-04-05T09:12:43Z |
|
dc.date.available |
2017-04-05T09:12:43Z |
|
dc.date.issued |
2013 |
|
dc.identifier.other |
УДК 616-099-092.9:547.972.3]:577.12 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12192 |
|
dc.description.abstract |
Вивчено вплив кверцетину на показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання. Встановлено, що
застосування кверцетину при введенні свинцю ацетату в дозі 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50) в крові статевозрілих щурів як з „повільним” так і з „швидким” типами ацетилювання порівняно з щурами, яким вводили лише свинцю ацетат, зумовлює протективні ефекти, що проявляється вірогідним зниженням показників ОМБ, ПОЛ, активності каталази, підвищенням
активності глутатіонпероксидази (ГП), рівня HS-груп, гемоглобіну, а у „швидких” – і загального білку. У печінці щурів введення кверцетину зумовило вірогідне зниження ОМБ лише у „повільних” тварин, а у „швидких” – зниження малонового альдегіду (МА), зростання активності ГП та рівня HS-груп. |
ru_RU |
dc.language.iso |
other |
ru_RU |
dc.publisher |
Клінічна та експериментальна патологія |
ru_RU |
dc.subject |
кверцетин |
ru_RU |
dc.subject |
ацетилювання |
ru_RU |
dc.subject |
свинцю ацетат |
ru_RU |
dc.subject |
окиснювальна модифікація білків |
ru_RU |
dc.subject |
пероксидне окиснення ліпідів |
ru_RU |
dc.subject |
антиоксидантний захист |
ru_RU |
dc.subject |
кверцетин |
ru_RU |
dc.subject |
ацетилирование |
ru_RU |
dc.subject |
свинца ацетат |
ru_RU |
dc.subject |
окислительная модификация белков |
ru_RU |
dc.subject |
перекисное окисление липидов |
ru_RU |
dc.subject |
антиоксидантная защита |
ru_RU |
dc.subject |
quercetin |
ru_RU |
dc.subject |
acetylation |
ru_RU |
dc.subject |
lead acetate |
ru_RU |
dc.subject |
oxidative modification of proteins |
ru_RU |
dc.subject |
lipid peroxidation |
ru_RU |
dc.subject |
antioxidant protection |
ru_RU |
dc.title |
Ефекти застосування кверцетину за умов підгострого впливу свинцю ацетату в щурів із різним типом ацетилювання |
ru_RU |
dc.type |
Article |
ru_RU |