Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9974
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Мещишен, Іван Федорович | - |
dc.contributor.author | Захарчук, Тетяна Василівна | - |
dc.date.accessioned | 2016-01-14T09:25:56Z | - |
dc.date.available | 2016-01-14T09:25:56Z | - |
dc.date.issued | 2000 | - |
dc.identifier.other | УДК 616.33/.342-002-019:616.15:577.352.38-085.322:582.998.2 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9974 | - |
dc.description.abstract | Вивчено вплив настойки арніки гірської (НАГ) та альмагелю на показники оксидантної та антиоксидантної систем у крові та печінці білих щурів за умов експериментального ерозивно-виразкового ураження гастродуоденальної слизової оболонки. Встановлено, що НАГ впродовж 14 днів краще ніж альмагель впливає на функціонування оксидантної та антиоксидантної систем, морфологічні зміни слизової оболонки шлунка та дванадцятипалої кишки. Отримані результати дають підставу для використання НАГ у лікуванні хворих на виразкову хворобу. | ru_RU |
dc.language.iso | other | ru_RU |
dc.publisher | Буковинський медичний вісник | ru_RU |
dc.subject | арніка гірська | ru_RU |
dc.subject | альмагель | ru_RU |
dc.subject | ерозивно-виразкове ураження | ru_RU |
dc.subject | пероксидне окиснення ліпідів | ru_RU |
dc.subject | арника горная | ru_RU |
dc.subject | альмагель | ru_RU |
dc.subject | эрозивно-язвенное поражение | ru_RU |
dc.subject | пероксидное окисление липидов | ru_RU |
dc.subject | mountain arnica | ru_RU |
dc.subject | almagel | ru_RU |
dc.subject | erosive-ulcerous lesion | ru_RU |
dc.subject | lipid peroxidation | ru_RU |
dc.title | Дія настойки арніки гірської на про- і антиоксидантний стан експериментального гастродуоденального ураження | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Appears in Collections: | Статті. Кафедра біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.