Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9844
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorГайдич, Леся Іванівна-
dc.date.accessioned2015-11-13T09:01:07Z-
dc.date.available2015-11-13T09:01:07Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn2304-5809-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9844-
dc.description.abstractУ статті представлені особливості змін індексу маси тіла (ІМТ), порогу смакової чутливості до кухонної солі (ПСЧКС) за відповідними методиками. Дослідження проводилось з метою діагностики факторів ризику та попередження серце- во-судинних ускладнень у пацієнтів на есенційну гіпертензію II стадії (ЕГ ІІ ст.) з різним добовим ритмом артеріального тиску (АТ). Виявлено зростання ІМТ переважно у пацієнтів із низьким (Non-dipper) та від‘ємним (Night-picker) до- бовим індексом АТ. Такі зміни поєднується з високим ПСЧКС. Отримані дані можуть бути використані як діагностичні критерії сучасних факторів ризику розвитку можливих ускладнень у хворих ЕГ ІІ ст.ru_RU
dc.publisherМолодий вчений. – 2015. - №2 (17). – C.585-587.ru_RU
dc.subjectесенційна гіпертензія, артеріальний тиск, фактори ризику, смакова чутливість до кухонної солі.ru_RU
dc.titleСучасні фактори ризику розвитку ускладнень у хворих на есенційну гіпер-тензію II стадії за різних варіантів циркадіанного ритму артеріального тискуru_RU
dc.typeArticleru_RU
Располагается в коллекциях:Статті. Кафедра догляду за хворими та вищої медсестринської освіти

Файлы этого ресурса:
Нет файлов, ассоциированных с этим ресурсом.


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.