Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9844
Title: Сучасні фактори ризику розвитку ускладнень у хворих на есенційну гіпер-тензію II стадії за різних варіантів циркадіанного ритму артеріального тиску
Authors: Гайдич, Леся Іванівна
Keywords: есенційна гіпертензія, артеріальний тиск, фактори ризику, смакова чутливість до кухонної солі.
Issue Date: 2015
Publisher: Молодий вчений. – 2015. - №2 (17). – C.585-587.
Abstract: У статті представлені особливості змін індексу маси тіла (ІМТ), порогу смакової чутливості до кухонної солі (ПСЧКС) за відповідними методиками. Дослідження проводилось з метою діагностики факторів ризику та попередження серце- во-судинних ускладнень у пацієнтів на есенційну гіпертензію II стадії (ЕГ ІІ ст.) з різним добовим ритмом артеріального тиску (АТ). Виявлено зростання ІМТ переважно у пацієнтів із низьким (Non-dipper) та від‘ємним (Night-picker) до- бовим індексом АТ. Такі зміни поєднується з високим ПСЧКС. Отримані дані можуть бути використані як діагностичні критерії сучасних факторів ризику розвитку можливих ускладнень у хворих ЕГ ІІ ст.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9844
ISSN: 2304-5809
Appears in Collections:Статті. Кафедра догляду за хворими та вищої медсестринської освіти

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.