Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9320
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКовтюк, Наталія Іванівна-
dc.contributor.authorНечитайло, Юрій Миколайович-
dc.date.accessioned2015-09-25T10:12:14Z-
dc.date.available2015-09-25T10:12:14Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9320-
dc.description.abstractМета: аналіз особливостей ліпопротеїнового профілю у дітей шкільного віку, що страждають на вегетативні дисфункції; оцінка основних складових показника якості життя дітей. Пацієнти і методи. Обстежено 36 дітей віком 8–13 років з явищами вегетативної дисфункції і 20 дітей контрольної групи. Середній вік дітей склав 9,4 року. Поряд з клініко$інструментальним обстеженням оцінювалися особливості ліпопротеїнового профілю, а також якість харчування і життя дітей. Результати. Встановлено однобічний характер харчування дітей з домінуванням злакових і кондитерських продуктів при недостатньому вживанні фруктів, рибних, м'ясних і молочних страв. Діти основної групи харчувалися менш збалансовано, мали нижчий рівень ліпопротеїнів високої щільності і вищий коефіцієнт атерогенності порівняно з контрольною групою. Висновки.У дітей з вегетативною дисфункцією має місце нераціональний характер харчування, і вони повинні отримувати відповідні дієтичні рекомендації щодо збалансованості їжі та включення продуктів, які зменшують явища дисліпідемії. У дітей з вегетативною дисфункцією спостерігається додатковий фактор ризику формування серцевої судинної патології у майбутньому у вигляді порушень ліпопротеїнового профілю.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherСовременная педиатрия 2(58)/2014ru_RU
dc.subjectдіти, вегетативні дисфункції, харчування, ліпопротеїни, якість життя.ru_RU
dc.titleЯкість харчування та особливості ліпопротеїнового профілю у дітей з вегетативними дисфункціямиru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sped_2014_2_10.pdf161.59 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.