Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9058
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГеруш, Ігор Васильович-
dc.date.accessioned2015-06-16T06:35:39Z-
dc.date.available2015-06-16T06:35:39Z-
dc.date.issued2001-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9058-
dc.description.abstractВивчений вплив спиртової настойки ехінацеї пурпурової на стан оксидантної системи та активність каталази і супероксиддисмутази в печінці щурів при гострому токсичному гепатиті. Встановлено, що введення настойки ехінацеї пурпурової сприяє пригніченню процесів ПОЛ і стимуляції активності основних антиоксидантних ферментів. Показано, що настойка ехінацеї пурпурової має виражені антиоксидантні властивості, і її використання обумовлює позитивний коригуючий ефект щодо основних показників ферментативної антиоксидантної системи печінки при гострому токсичному гепатиті. Отримані результати висвітлюють нові етапи в механізмі дії настойки ехінацеї пурпурової і дозволяють рекомендувати її для подальшого вивчення при патології печінки в умовах експерименту та клініки.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherКлінічна фармаціяru_RU
dc.subjectпероксидне окислення ліпідівru_RU
dc.subjectантиоксидантна системаru_RU
dc.subjectгострий токсичний гепатитru_RU
dc.subjectнастойка ехінацеї пурпуровоїru_RU
dc.subjectкаталазаru_RU
dc.subjectпероксидное окисление липидовru_RU
dc.subjectантиоксидантная системаru_RU
dc.subjectострый токсический гепатитru_RU
dc.subjectнастойка эхинацеи пурпурнойru_RU
dc.subjectкаталазаru_RU
dc.titleСтан пероксидного окислення ліпідів і активність ферментів антиоксидантної системи печінки за умов гострого токсичного гепатиту та дії настойки ехінацеї пурпуровоїru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті. Кафедра біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sc323.pdf329.13 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.