Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8983
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorФедів, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorФартушняк, Л.В.-
dc.date.accessioned2015-06-08T09:39:43Z-
dc.date.available2015-06-08T09:39:43Z-
dc.date.issued2001-
dc.identifier.otherУДК 616.33-002.44:616.36:577.115-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8983-
dc.description.abstractДослідження проведені у 39 хворих на виразкову хворобу та 34 здорових осіб. Встановлено, що одним з механізмів компенсації порушення структурно-функціонального стану еритроцитів при виразковій хворобі є збільшення фібринолітичної активності плазми крові. У хворих на виразкову хворобу також спостерігається зростання необмеженої протеолітичної активності плазми крові, про що свідчить збільшення лізису азоальбуміну, азоказеїну та азоколу. Важливу роль в структурно-функціональних змінах червонокрівців, збільшенні протеолітичної активності плазми крові відіграє інтенсифікація пероксидного окиснення ліпідів.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherГалицький лікарський вісникru_RU
dc.subjectвиразкова хворобаru_RU
dc.subjectпероксидне окиснення ліпідівru_RU
dc.subjectеритроцитru_RU
dc.subjectфібринолізru_RU
dc.subjectнеобмежений протеолізru_RU
dc.subjectязвенная болезньru_RU
dc.subjectпероксидное окисление липидовru_RU
dc.subjectэритроцитru_RU
dc.subjectфибринолизru_RU
dc.subjectнеограниченный протолизru_RU
dc.subjectpeptic ulcerru_RU
dc.subjectlipid peroxidationru_RU
dc.subjecterythrocyteru_RU
dc.subjectfibrinolysisru_RU
dc.subjectunlimited proteolysisru_RU
dc.titleПероксидне окиснення ліпідів, структурно-функціональні властивості еритроцитів, фібринолітична та протеолітична активність плазми крові у хворих на виразкову хворобуru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті. Кафедра внутрішньої медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sc292.pdf303.62 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.