Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8929
Название: | Біохімічні й морфологічні аспекти обгрунтування застосування настоянки оману високого при експериментальному ерозивно-виразковому ураженні гастродуоденальної зони |
Авторы: | Васюк, Валентина Леонідівна Мещишен, Іван Федорович |
Ключевые слова: | експериментальне ерозивно-виразкове ураження гастродуоденальної зони про- та антиоксидні системи настоянка оману високого экспериментальное эрозивно-язвенное поражение гастродуоденальной зоны про- и антиоксидные системы настойка девясила высокого experimental erosive-ulcerous lesions of the gastroduodenal zone oxidant and antioxidant systems Inula L tincture |
Дата публикации: | 2001 |
Издательство: | Медична хімія |
Краткий осмотр (реферат): | Проведено порівняльні дослідження дії настоянки оману високого (НОВ), алмагелю і фламіну на стан про- й антиоксидних систем крові, окисної модифікації білків плазми крові, морфологічні зміни гастродуоденальної оболонки при її експериментальному ерозивно-виразковому ураженні (ЕВУ) в білих щурів. Установлено, що НОВ позитивно впливає на досліджувані біохімічні показники і зміни слизової оболонки при ЕВУ, фламін має таку ж дію на біохімічні показники в крові, й слабку місцеву дію на слизову оболонку, алмагель значно впливає на місцеві зміни слизової оболонки і слабо - на біохімічні процеси. Матеріали роботи розглядаються як один із доказів доцільності застосування НОВ при патологічних процесах у людини, що супроводжується ураженням гастродуоденальної зони і значними порушеннями про- й антиоксидних систем організму. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8929 |
Располагается в коллекциях: | Статті. Кафедра пропедевтики внутрішніх хвороб |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Sc264.pdf | 400.04 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.