Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7526
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorСокол, Андрій Миколайович-
dc.contributor.authorТрефаненко, Афанасій Григорович-
dc.contributor.authorБогачик, Нонна Анатоліївна-
dc.contributor.authorВенгловська, Ядвіга Вікентіївна-
dc.contributor.authorПеченюк, Ганна Іванівна-
dc.date.accessioned2014-05-20T20:24:53Z-
dc.date.available2014-05-20T20:24:53Z-
dc.date.issued2003-
dc.identifier.otherУДК 616.981.553-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7526-
dc.description.abstractВивчено клініко-епідеміологічні особливості ботулізму в 26 дорослих хворих. Установлено чіткий зв'язок хвороби зі споживанням консервованих продуктів домашнього приготування, перш за все, тушкованого м'яса і паштету (69,1 %), рідше копченої і в'яленої риби (15,4 %), грибів (15,4 %). Захворюваність мала переважно спорадичний характер (76,9 % хворих), але були і 2 групові (сімейні) спалахи (23,1 %). Пізнє звертання за медичною допомогою, запізніла діагностика і госпіталізація хворих свідчать про недостатню обізнаність населення з методами запобігання ботулізму, недостатність знання клініки хвороби лікарями загальної практики.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherКлінічна та експериментальна патологіяru_RU
dc.subjectботулізмru_RU
dc.subjectклінікаru_RU
dc.subjectепідеміологіяru_RU
dc.subjectботулизмru_RU
dc.subjectклиникаru_RU
dc.subjectэпидемиологияru_RU
dc.subjectbotulismru_RU
dc.subjectdisease patternru_RU
dc.subjectepidemiologyru_RU
dc.titleКлініко-епідеміологічні особливості ботулізму на Буковиніru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sc674.pdf303.57 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.