Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7526
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Сокол, Андрій Миколайович | - |
dc.contributor.author | Трефаненко, Афанасій Григорович | - |
dc.contributor.author | Богачик, Нонна Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Венгловська, Ядвіга Вікентіївна | - |
dc.contributor.author | Печенюк, Ганна Іванівна | - |
dc.date.accessioned | 2014-05-20T20:24:53Z | - |
dc.date.available | 2014-05-20T20:24:53Z | - |
dc.date.issued | 2003 | - |
dc.identifier.other | УДК 616.981.553 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7526 | - |
dc.description.abstract | Вивчено клініко-епідеміологічні особливості ботулізму в 26 дорослих хворих. Установлено чіткий зв'язок хвороби зі споживанням консервованих продуктів домашнього приготування, перш за все, тушкованого м'яса і паштету (69,1 %), рідше копченої і в'яленої риби (15,4 %), грибів (15,4 %). Захворюваність мала переважно спорадичний характер (76,9 % хворих), але були і 2 групові (сімейні) спалахи (23,1 %). Пізнє звертання за медичною допомогою, запізніла діагностика і госпіталізація хворих свідчать про недостатню обізнаність населення з методами запобігання ботулізму, недостатність знання клініки хвороби лікарями загальної практики. | ru_RU |
dc.language.iso | other | ru_RU |
dc.publisher | Клінічна та експериментальна патологія | ru_RU |
dc.subject | ботулізм | ru_RU |
dc.subject | клініка | ru_RU |
dc.subject | епідеміологія | ru_RU |
dc.subject | ботулизм | ru_RU |
dc.subject | клиника | ru_RU |
dc.subject | эпидемиология | ru_RU |
dc.subject | botulism | ru_RU |
dc.subject | disease pattern | ru_RU |
dc.subject | epidemiology | ru_RU |
dc.title | Клініко-епідеміологічні особливості ботулізму на Буковині | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Appears in Collections: | Статті |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.