Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7111
Назва: | Вплив екстракту родіоли рідкого на стан оксидантно-антиоксидантної системи крові щурів за умов експериментального ерозивно-виразкового ураження гастродуоденальної зони |
Автори: | Давидова, Наталія Валентинівна Мещишен, Іван Федорович |
Ключові слова: | виразкове ураження гастродуоденальної зони екстракт родіоли рідкий пероксидне окиснення ліпідів антиоксидантна система язвенное поражение гастродуоденальной зоны экстракт родиолы жидкий пероксидное окисление липидов experimental gastrodnodenal nicer lipid peroxidation antioxidative system Rhodiola rosea extract |
Дата публікації: | 2003 |
Видавництво: | Буковинський медичний вісник |
Короткий огляд (реферат): | Вивчали ефективність застосування екстракту родіоли рідкою (ЕРР) за умов ерозивно-виразкового ураження (ЕВУ) гастродуоденальної зони в щурів. Встановлено, що ЕВУ супроводжувалося посиленням вільнорадикального окиснення ліпідів і білків, зниженням вмісту відновленого глутатіону, зниженням активностей антиоксидантних ферментів крові щурів. Пероральне введення тваринам ЕРР на фоні ЕВУ сприяло нормалізації досліджуваних показників. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7111 |
Розташовується у зібраннях: | Статті. Кафедра біоорганічної і біологічної хімії та клінічної біохімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Sc488.pdf | 242.52 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.