Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6640
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Сидорчук, Руслан Ігорович | - |
dc.date.accessioned | 2013-05-28T19:06:30Z | - |
dc.date.available | 2013-05-28T19:06:30Z | - |
dc.date.issued | 2004 | - |
dc.identifier.other | УДК 616.33-002.44-06:616.94:[616.33+616.381+616.15]-008.87 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6640 | - |
dc.description.abstract | Проведено дослідження по вивченню видового складу та популяційного рівня мікрофлори дуоденального та шлункового вмісту, очеревинної порожнини та периферичної крові хворих на перфоративну виразку, ускладнену абдомінальним сепсисом (AС). Незважаючи на персистенцію в очеревинній порожнині умовно-патогенних аеробних та анаеробних бактерій у високому популяційному рівні виявити їх у периферичній крові вдається далеко не завжди. Це може бути пов'язано з тим, що у більшості хворих на перфоративну виразку, ускладнену АС, на цей час сформувалися фактори та механізми специфічного протиінфекційного захисту, що однак, потребує подальшого дослідження. Крім того, певну роль відіграють і неспецифічні фактори (клітинні та гуморальні) і механізми протиінфекційного захисту. На нашу думку, це є тим бар'єром, що захищає від потрапляння у кров умовно-патогенних анаеробних та аеробних бактерій. Ті окремі бактерії, що проходять біологічні бар'єри, у крові інгібуються і стають нежиттєздатними, не можуть утворювати колоній на штучному поживному середовищі. | ru_RU |
dc.language.iso | other | ru_RU |
dc.publisher | Шпитальна хірургія | ru_RU |
dc.title | Видовий склад та популяційний рівень мікрофлори дуоденального та шлункового вмісту, очеревинної порожнини та периферичної крові хворих на перфоративну виразку, ускладнену абдомінальним сепсисом | ru_RU |
dc.type | Article | ru_RU |
Appears in Collections: | Статті. Кафедра загальної хірургії |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.