Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6479
Title: | Вплив свинцю ацетату на стан пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання |
Authors: | Петринич, Володимир Володимирович |
Keywords: | ацетилювання свинцю ацетат окиснювальна модифікація білків пероксидне окиснення ліпідів антиоксидантний захист |
Issue Date: | 2012 |
Abstract: | Вивчено показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання та дози введення. Встановлено, що при введенні свинцю ацетату в дозах 2,5 мг/кг (1/100 ДЛ50 ) та 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50 ) в крові статевозрілих щурів як з "повільним" так і з "швидким" типами ацетилювання спостерігалося зростання показників ПОЛ, ОМБ, різноспрямовані зміни АОЗ, а у печінці - зниження ПОЛ, ОМБ та АОЗ. |
URI: | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6479 |
Appears in Collections: | Статті. Кафедра анестезіології та реаніматології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Петринич.pdf | 414.86 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.