Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6226
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБілоокий, В'ячеслав Васильович-
dc.contributor.authorРоговий, Юрій Євгенович-
dc.contributor.authorХалатурник, М.В.-
dc.date.accessioned2013-04-18T10:16:01Z-
dc.date.available2013-04-18T10:16:01Z-
dc.date.issued2004-
dc.identifier.otherУДК 616.381-002:616.361]-092-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6226-
dc.description.abstractУ дослідах на 60 білих нелінійних щурах самцях показано, що перебіг експериментального жовчного перитоніту через 72 год після введення в очеревинну порожнину зростаючих доз стерильної жовчі супроводжується пригніченням процесів перекисного окислення ліпідів та активності ферментів антиоксидантного захисту в кірковій, мозковій речовині та сосочку нирок, що пояснюється гальмівним впливом гідрофобних жовчних кислот на прооксидантні та антиоксидантні ферменти.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherГалицький лікарський вісникru_RU
dc.subjectжовчний перитонітru_RU
dc.subjectниркиru_RU
dc.subjectперекисне окислення ліпідівru_RU
dc.subjectантиоксидантиru_RU
dc.subjectжелчный перитонитru_RU
dc.subjectпочкиru_RU
dc.subjectперекисное окисление липидовru_RU
dc.subjectантиоксидантыru_RU
dc.subjectbile peritonitisru_RU
dc.subjectlipid peroxidationru_RU
dc.subjectantioxidantsru_RU
dc.titleПерекисне окислення ліпідів і антиоксидантний захист у кірковій, мозковій речовині та сосочку нирок за умов експериментального жовчного перитоніту залежно від дози введення жовчіru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті. Кафедра хірургії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sc150.pdf338.21 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.