Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5460
Назва: Показники пероксидного окиснення ліпідів та активність ферментів антиоксидантного захисту в печінці щурів за експериментального перитоніту
Автори: Бродовський, Сергій Петрович
Ключові слова: печінка
перитоніт
пероксидне окиснення ліпідів
печень
перитонит
перекисное окисление липидов
liver
peritonitis
lipid peroxidation
Дата публікації: 2007
Видавництво: Буковинський медичний вісник
Короткий огляд (реферат): В експерименті на білих нелінійних щурах-самцях досліджено роль процесів пероксидного окиснення ліпідів та активності ферментів антиоксидантного захисту в тканині печінки в розвитку її функціональних порушень при перитоніті. Доведено, що із розвитком запального процесу в очеревинній порожнині має місце прогресування процесів пероксидного окиснення ліпідів печінки на фоні зниження активності ферментів антиоксидантного захисту, що є одним із основних патогенетичних механізмів розвитку печінкової недостатності при перитоніті.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5460
Розташовується у зібраннях:Статті. Кафедра хірургії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sc885.pdf178.3 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.