Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5460
Название: Показники пероксидного окиснення ліпідів та активність ферментів антиоксидантного захисту в печінці щурів за експериментального перитоніту
Авторы: Бродовський, Сергій Петрович
Ключевые слова: печінка
перитоніт
пероксидне окиснення ліпідів
печень
перитонит
перекисное окисление липидов
liver
peritonitis
lipid peroxidation
Дата публикации: 2007
Издательство: Буковинський медичний вісник
Краткий осмотр (реферат): В експерименті на білих нелінійних щурах-самцях досліджено роль процесів пероксидного окиснення ліпідів та активності ферментів антиоксидантного захисту в тканині печінки в розвитку її функціональних порушень при перитоніті. Доведено, що із розвитком запального процесу в очеревинній порожнині має місце прогресування процесів пероксидного окиснення ліпідів печінки на фоні зниження активності ферментів антиоксидантного захисту, що є одним із основних патогенетичних механізмів розвитку печінкової недостатності при перитоніті.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5460
Располагается в коллекциях:Статті. Кафедра хірургії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Sc885.pdf178.3 kBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.