Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5085
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКазанцева, Тетяна Василівна-
dc.date.accessioned2013-01-14T13:45:29Z-
dc.date.available2013-01-14T13:45:29Z-
dc.date.issued2005-
dc.identifier.otherУДК 616.12-008.331.1:616.12-005.4]:616-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5085-
dc.description.abstractОбстежено 71 хворого на гіпертонічну хворобу (ГХ) II стадії та 26 осіб без клінічних ознак соматичних хвороб. Вивчали показники ліпідного та вуглеводного обмінів. Встановлені підвищення концентрації загального холестерину, тригліцеридів, пре-бета-ліпопротеїнів, зниження вмісту альфа-ліпопротеїнів за відсутності суттєвих змін вмісту бета-ліпопротеїнів сироватки крові. При проведенні глюкозотолерантного тесту показник приросту глюкози залежав від індексу маси тіла і в порівнянні з контрольною групою був вірогідно вищим у хворих на ГХ. Базальний рівень імунореактивного інсуліну також був вірогідно вищим у хворих на ГХ з індексом маси тіла > 30 кг/м2 у порівнянні з пацієнтами без надлишкової маси тіла.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherКлінічна та експериментальна патологіяru_RU
dc.subjectартеріальна гіпертензіяru_RU
dc.subjectінсулінорезистентністьru_RU
dc.subjectгіперінсулінеміяru_RU
dc.subjectожирінняru_RU
dc.subjectдисліпідеміяru_RU
dc.subjectarterial hypertensionru_RU
dc.subjectinsulin resistanceru_RU
dc.subjecthyperinsulinemiaru_RU
dc.subjectobesityru_RU
dc.subjectdyslipidemiaru_RU
dc.subjectартериальная гипертензияru_RU
dc.subjectинсулинорезистентностьru_RU
dc.subjectгиперинсулинемияru_RU
dc.subjectожирениеru_RU
dc.subjectдислипидемияru_RU
dc.titleВуглеводний, ліпідний обміни та синдром інсулінорезистентності у хворих на гіпертонічну хворобуru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті. Кафедра сімейної медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sc756.pdf343.26 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.