Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4969
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЯсінська, Олена Вікторівна-
dc.date.accessioned2013-01-04T14:07:12Z-
dc.date.available2013-01-04T14:07:12Z-
dc.date.issued2005-
dc.identifier.otherУДК 612.273.2.017.2:616.15-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4969-
dc.description.abstractЗастосована нами експериментальна модель комбінованої дії 6-годинної гіпобаричної гіпоксії, еквівалентної висоті 4000 м над рівнем моря, щоденно протягом 7 днів та різної тривалості фотоперіодів показала, що про- й антиоксидантні системи плазми крові самців білих щурів активно реагували на умови експерименту. Виявлено, що утримання тварин в умовах постійного освітлення стимулює активність супероксиддисмутази, однак активність каталази знижується, гіпоксія за таких умов ще більше активує антиоксидантні ферменти. За умов комбінованої дії гіпобаричної гіпоксії та постійної темряви показники прооксидантної системи були вищими, ніж за умов природного освітлення.ru_RU
dc.language.isootherru_RU
dc.publisherБуковинський медичний вісникru_RU
dc.subjectгіпобарична гіпоксіяru_RU
dc.subjectпероксидне окиснення ліпідівru_RU
dc.subjectантиоксидантна системаru_RU
dc.subjectфотоперіодru_RU
dc.subjectмелатонінru_RU
dc.subjectгипобарическая гипоксияru_RU
dc.subjectперекисное окисление липидовru_RU
dc.subjectантиоксидантная системаru_RU
dc.subjectфотопериодru_RU
dc.subjectмелатонинru_RU
dc.subjecthypobaric hypoxiaru_RU
dc.subjectlipid peroxidationru_RU
dc.subjectantioxidant systemru_RU
dc.subjectphotoperiodru_RU
dc.subjectmelatoninru_RU
dc.titleРеагування про- та антиоксидантної систем плазми крові на гіпобаричну гіпоксію за умов різної довжини фотоперіодуru_RU
dc.typeArticleru_RU
Appears in Collections:Статті. Кафедра фізіології ім. Я.Д. Кіршенблата

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sc691.pdf296.96 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.