Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4519
Title: Особливості змін пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання при інтоксикації марганцю хлоридом
Authors: Петринич, Володимир Володимирович
Keywords: ацетилювання
марганцю хлорид
окиснювальна модифікація білків
пероксидне окиснення ліпідів
антиоксидантний захист
Issue Date: 2012
Abstract: Вивчено показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) в крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу марганцю хлориду з урахуванням типу ацетилювання та дози уведення. Встановлено, що більш виразні зміни ПОЛ, АОЗ та ОМБ у крові та печінці щурів при уведенні порогових та надпорогових доз марганцю хлориду спостерігаються у тварин із „швидким” типом ацетилювання.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4519
ISSN: УДК 616.15+616.36]-06:616-099:546.711-019
Appears in Collections:Статті. Кафедра анестезіології та реаніматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Петринич.pdf293.34 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.