Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4519
Title: | Особливості змін пероксидного окиснення ліпідів та окисної модифікації білків у крові та печінці в статевозрілих щурів із різним типом ацетилювання при інтоксикації марганцю хлоридом |
Authors: | Петринич, Володимир Володимирович |
Keywords: | ацетилювання марганцю хлорид окиснювальна модифікація білків пероксидне окиснення ліпідів антиоксидантний захист |
Issue Date: | 2012 |
Abstract: | Вивчено показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) в крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу марганцю хлориду з урахуванням типу ацетилювання та дози уведення. Встановлено, що більш виразні зміни ПОЛ, АОЗ та ОМБ у крові та печінці щурів при уведенні порогових та надпорогових доз марганцю хлориду спостерігаються у тварин із „швидким” типом ацетилювання. |
URI: | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4519 |
ISSN: | УДК 616.15+616.36]-06:616-099:546.711-019 |
Appears in Collections: | Статті. Кафедра анестезіології та реаніматології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Петринич.pdf | 293.34 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.