Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4457
Назва: Рівень холестерину та жовчних кислот у стравохідному рефлюксаті як діагностичний критерій дуоденогастроезофагеального рефлюксу
Автори: Шкварковський, І.В.
Польовий, В.П.
Москалюк, О.П.
Швець, Б.А.
Ключові слова: Рефлюкс-езофагіт
жовчні кислоти
холестерин
Дата публікації: 2012
Видавництво: Буковинський медичний вісник
Серія/номер: Том 16;№ 1 (61)
Короткий огляд (реферат): Значення основних складових жовчі у винекнені та прогресуванні рефлекс-езофагіту потребує подальшого детального вивчення. Запропонований пристрій та спосіб діагностики стравохідного рефлексу жовчі дозволяє одночасно проводити реєстрацію Рн та отримувати рефлюксат стравоходу для подальшого визначення в ньому вмісту альтеруючих факторів. Проведеним клінічним застосуванням підтверджено високе діагностичне значення даного способу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4457
Розташовується у зібраннях:Статті. Кафедра загальної хірургії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
BMV1_101.pdf241.19 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.