Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26575
Title: Спеції: новітні погляди на застосування крізь призму полі- і коморбідності та інфекційних пандемій
Authors: Волошин, Олександр Іванович
Бойчук, Тарас Миколайович
Волошина, Лариса Олександрівна
Issue Date: 2024
Publisher: Буковинський державний медичний університет
Abstract: В книзі висвітлено основні відомості про лікувально-профілактичні властивості спецій та їх використання в профілактичній медицині, харчуванні та харчовій промисловості в контексті сучасних реалій в екології, захворюваності населення, особливо в аспекті полі- і коморбідності та інфекційних пандемій. На підставі аналізу вітчизняної та зарубіжної наукової літератури та власного досвіду наведено вдосконалені рекомендації щодо комплексного застосування спецій в профілактиці виникнення та реабілітації хворих із полі- і коморбідними хворобами, зокрема, при вторинних імунодефіцитних станах, синдромі хронічної втоми, постковідному синдромі. Відображені нові взаємини теперішньої екологічної епохи, особливостей харчових продуктів і харчування пересічних людей та їх здоров'я і перспективну роль спецій із новим розумінням їх використання для покращення здоров'я націй. Книга розрахована на широке коло людей, яким небайдужий стан їхнього здоров'я, активного функціонування, та процес оздоровлення за допомогою вмілого використання спецій в сучасних складних екологічних умовах, інтенсивних темпів життя тощо. В першу чергу маємо на увазі широкий загал лікарів терапевтичного спрямування, лікарів-інтернів, валеологів, дієтологів та біологів.
Description: Монографія рекомендована до видання Вченою радою Буковинського державного університету 23 вересня 2022 року (протокол №2)
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26575
ISBN: 978-617-519-120-0
Appears in Collections:Монографії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Spetsii_2024.pdf1.16 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.