Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26493
Title: Роль оздоровчого харчування в реабілітаційному лікуванні пацієнтів із постковідним синдромом (перший досвід)
Other Titles: The sense of health nutrition in the rehabilitation treatment of patients with post covid syndrome (first experience)
Authors: Волошин, Олександр Іванович
Власик, Леонід Іванович
Волошина, Лариса Олександрівна
Айнуссі, Н.
Сухолотюк, А.Л.
Voloshуn, O.
Vlasуk, L.
Voloshyna, L.
Ainussi, N.
Sukholotyuk, A.
Keywords: постковідний синдром
реабілітація
оздоровче харчування
спеції
post COVID syndrome
rehabilitation
health nutrition
spices
Issue Date: 2021
Publisher: Єдине здоров’я та проблеми харчування України (науково-практичний журнал)
Abstract: Мета. Підвищити ефективність реабілітації хворих із помірними проявами ПКС шляхом додаткового застосування оздоровчого харчування із використанням фруктів, овочів та спецій з особливими профілактичними властивостями. Висновок. Пацієнтам, які перенесли гострий етап ковід-інфекції з подальшим розвитком ПКС, в якості варіанту комплексної реабілітації доцільно застосовувати дієту з використанням інгредієнтів з високими оздоровчими властивостями (спеції, ягоди, фрукти, овочі, тощо). The objective is to increase the effectiveness of rehabilitation of patients with moderate manifestations of PCS through the additional use of health foods using fruits, vegetables and spices with special prophylactic properties. Conclusion. Patients who have suffered an acute stage of covid infection with the subsequent development of PCS as a variant of comprehensive rehabilitation, it is advisable to use a diet using ingredients with high health properties (spices, berries, fruits, vegetables, etc.).
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26493
Appears in Collections:Статті. Кафедра гігієни та екології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Voloshyn O.I. ta in. Rol' ozdorovchoho_ukr_17-29_2021.pdf153.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.