Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26492
Title: | Features of a health-improving diet for patients with chronic fatigue syndrome: arguments, experience, discussion |
Other Titles: | Особливості оздоровчого харчування пацієнтів із синдромом хронічної втоми: обгрунтування, досвід, дискусія |
Authors: | Voloshyn, A. Vlasyk, L. Voloshyna, L. Ainussi, N. Sukholotiuk, A. Волошин, Олександр Іванович Власик, Леонід Іванович Волошина, Лариса Олександрівна Айнуссі, Н. Сухолотюк, А.Л. |
Keywords: | chronic fatigue syndrome health-improving diet non-drug methods синдром хронічної втоми патогенетично вдосконалене оздоровче харчування |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Єдине здоров’я та проблеми харчування України (науково-практичний журнал) |
Abstract: | The objective is to increase the effectiveness of a comprehensive treatment of patients with CFS (after the main stage) by applying pathogenetically improved healthy food. Conclusion. A well-designed healthy diet for patients with CFS, considering the effect produced on the main links of pathogenesis of the disease, can significantly improve the overall results of non-drug methods of a comprehensive treatment. Мета – підвищити ефективність комплексного лікування хворих із СХВ (після основного етапу) шляхом застосування патогенетично вдосконаленого оздоровчого харчування. Висновок. Правильно побудоване оздоровче харчування хворих із СХВ з урахуванням впливу на основні ланки патогенезу цієї недуги може значно покращити загальні результати безмедикаментозних методів комплексного лікування. |
URI: | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26492 |
Appears in Collections: | Статті. Кафедра гігієни та екології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Voloshyn A. et al. Features_19-25_2020.pdf | 65.25 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.