Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26492
Title: Features of a health-improving diet for patients with chronic fatigue syndrome: arguments, experience, discussion
Other Titles: Особливості оздоровчого харчування пацієнтів із синдромом хронічної втоми: обгрунтування, досвід, дискусія
Authors: Voloshyn, A.
Vlasyk, L.
Voloshyna, L.
Ainussi, N.
Sukholotiuk, A.
Волошин, Олександр Іванович
Власик, Леонід Іванович
Волошина, Лариса Олександрівна
Айнуссі, Н.
Сухолотюк, А.Л.
Keywords: chronic fatigue syndrome
health-improving diet
non-drug methods
синдром хронічної втоми
патогенетично вдосконалене оздоровче харчування
Issue Date: 2020
Publisher: Єдине здоров’я та проблеми харчування України (науково-практичний журнал)
Abstract: The objective is to increase the effectiveness of a comprehensive treatment of patients with CFS (after the main stage) by applying pathogenetically improved healthy food. Conclusion. A well-designed healthy diet for patients with CFS, considering the effect produced on the main links of pathogenesis of the disease, can significantly improve the overall results of non-drug methods of a comprehensive treatment. Мета – підвищити ефективність комплексного лікування хворих із СХВ (після основного етапу) шляхом застосування патогенетично вдосконаленого оздоровчого харчування. Висновок. Правильно побудоване оздоровче харчування хворих із СХВ з урахуванням впливу на основні ланки патогенезу цієї недуги може значно покращити загальні результати безмедикаментозних методів комплексного лікування.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26492
Appears in Collections:Статті. Кафедра гігієни та екології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Voloshyn A. et al. Features_19-25_2020.pdf65.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.