Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26491
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorVoloshin, O.I.-
dc.contributor.authorVlasyk, L.I.-
dc.contributor.authorVoloshina, L.O.-
dc.contributor.authorAinussi, N.A.-
dc.contributor.authorВолошин, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorВласик, Леонід Іванович-
dc.contributor.authorВолошина, Лариса Олександрівна-
dc.contributor.authorАйнуссі, Н.А.-
dc.date.accessioned2025-04-25T08:33:46Z-
dc.date.available2025-04-25T08:33:46Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.otherDOI: 10.33273/2663-9726-2020-53-2-96-101-
dc.identifier.otherUDC 615.322.03: 664.55-
dc.identifier.urihttp://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26491-
dc.description.abstractAim of the Research. Coverage of modern scientific advances in the studies of therapeutic and prophylactic properties of ginger as a spice and source of drugs, as well as justification for its wider use under different conditions of the human body. Conclusions. Ginger as a universal spice and a source of drugs of prophylactic and therapeutic action with multisystem and diverse metabolic properties should be used more widely in patients with age related poly- and comorbidity, which can improve their rehabilitation outcomes and increase economic efficiency. Мета. Висвітлення сучасних наукових досягнень щодо лікувально-профілактичних властивостей імбиру як спеції та джерела ліків, а також обґрунтування більш широкого його застосування за різних станів організму людини. Висновок. Імбир як універсальну спецію і джерело ліків профілактично-лікувального спрямування поліорганної та різнопланової метаболічної дії необхідно ширше застосовувати у пацієнтів із вікозалежною полі- і коморбідністю, що може сприяти покращенню результатів їхньої реабілітації.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherЄдине здоров’я та проблеми харчування України (науково-практичний журнал)uk_UA
dc.subjectgingeruk_UA
dc.subjectpropertiesuk_UA
dc.subjectpoly- and comorbidityuk_UA
dc.subjectapplicationuk_UA
dc.subjectprophylaxisuk_UA
dc.subjectімбирuk_UA
dc.subjectвластивостіuk_UA
dc.subjectполі- та коморбідністьuk_UA
dc.subjectзастосуванняuk_UA
dc.subjectпрофілактикаuk_UA
dc.titleGinger as a spice with diverse therapeutic and prophylactic properties: prospects of application in modern conditions (review of publications)uk_UA
dc.title.alternativeІмбир як спеція в харчуванні з багатогранними лікувально-профілактичними властивостями: перспективи застосування в сучасних умовах (огляд літератури)uk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Статті. Кафедра гігієни та екології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Voloshin O.I. et al. Ginger_96-102_2020.pdf65.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.