Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26491
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Voloshin, O.I. | - |
dc.contributor.author | Vlasyk, L.I. | - |
dc.contributor.author | Voloshina, L.O. | - |
dc.contributor.author | Ainussi, N.A. | - |
dc.contributor.author | Волошин, Олександр Іванович | - |
dc.contributor.author | Власик, Леонід Іванович | - |
dc.contributor.author | Волошина, Лариса Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Айнуссі, Н.А. | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-25T08:33:46Z | - |
dc.date.available | 2025-04-25T08:33:46Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.other | DOI: 10.33273/2663-9726-2020-53-2-96-101 | - |
dc.identifier.other | UDC 615.322.03: 664.55 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26491 | - |
dc.description.abstract | Aim of the Research. Coverage of modern scientific advances in the studies of therapeutic and prophylactic properties of ginger as a spice and source of drugs, as well as justification for its wider use under different conditions of the human body. Conclusions. Ginger as a universal spice and a source of drugs of prophylactic and therapeutic action with multisystem and diverse metabolic properties should be used more widely in patients with age related poly- and comorbidity, which can improve their rehabilitation outcomes and increase economic efficiency. Мета. Висвітлення сучасних наукових досягнень щодо лікувально-профілактичних властивостей імбиру як спеції та джерела ліків, а також обґрунтування більш широкого його застосування за різних станів організму людини. Висновок. Імбир як універсальну спецію і джерело ліків профілактично-лікувального спрямування поліорганної та різнопланової метаболічної дії необхідно ширше застосовувати у пацієнтів із вікозалежною полі- і коморбідністю, що може сприяти покращенню результатів їхньої реабілітації. | uk_UA |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.publisher | Єдине здоров’я та проблеми харчування України (науково-практичний журнал) | uk_UA |
dc.subject | ginger | uk_UA |
dc.subject | properties | uk_UA |
dc.subject | poly- and comorbidity | uk_UA |
dc.subject | application | uk_UA |
dc.subject | prophylaxis | uk_UA |
dc.subject | імбир | uk_UA |
dc.subject | властивості | uk_UA |
dc.subject | полі- та коморбідність | uk_UA |
dc.subject | застосування | uk_UA |
dc.subject | профілактика | uk_UA |
dc.title | Ginger as a spice with diverse therapeutic and prophylactic properties: prospects of application in modern conditions (review of publications) | uk_UA |
dc.title.alternative | Імбир як спеція в харчуванні з багатогранними лікувально-профілактичними властивостями: перспективи застосування в сучасних умовах (огляд літератури) | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Статті. Кафедра гігієни та екології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Voloshin O.I. et al. Ginger_96-102_2020.pdf | 65.54 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.