Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26491
Title: Ginger as a spice with diverse therapeutic and prophylactic properties: prospects of application in modern conditions (review of publications)
Other Titles: Імбир як спеція в харчуванні з багатогранними лікувально-профілактичними властивостями: перспективи застосування в сучасних умовах (огляд літератури)
Authors: Voloshin, O.I.
Vlasyk, L.I.
Voloshina, L.O.
Ainussi, N.A.
Волошин, Олександр Іванович
Власик, Леонід Іванович
Волошина, Лариса Олександрівна
Айнуссі, Н.А.
Keywords: ginger
properties
poly- and comorbidity
application
prophylaxis
імбир
властивості
полі- та коморбідність
застосування
профілактика
Issue Date: 2020
Publisher: Єдине здоров’я та проблеми харчування України (науково-практичний журнал)
Abstract: Aim of the Research. Coverage of modern scientific advances in the studies of therapeutic and prophylactic properties of ginger as a spice and source of drugs, as well as justification for its wider use under different conditions of the human body. Conclusions. Ginger as a universal spice and a source of drugs of prophylactic and therapeutic action with multisystem and diverse metabolic properties should be used more widely in patients with age related poly- and comorbidity, which can improve their rehabilitation outcomes and increase economic efficiency. Мета. Висвітлення сучасних наукових досягнень щодо лікувально-профілактичних властивостей імбиру як спеції та джерела ліків, а також обґрунтування більш широкого його застосування за різних станів організму людини. Висновок. Імбир як універсальну спецію і джерело ліків профілактично-лікувального спрямування поліорганної та різнопланової метаболічної дії необхідно ширше застосовувати у пацієнтів із вікозалежною полі- і коморбідністю, що може сприяти покращенню результатів їхньої реабілітації.
URI: http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/26491
Appears in Collections:Статті. Кафедра гігієни та екології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Voloshin O.I. et al. Ginger_96-102_2020.pdf65.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.