Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/21513
Назва: | Мікробіологічні особливості лапаротомної рани при виникненні повної евентрації за онкологічного процесу |
Інші назви: | Microbiological characteristics of the laparotomic wound, when complete eventration beginning, in the oncological process |
Автори: | Морар, Ігор Калинович Morar, I.K. |
Ключові слова: | мікроорганізми евентрація лапаротомна рана раневий ексудат онкологічний процес microorganisms eventeration laparotomy wound wound exudate oncological process |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Клінічна та експериментальна патологія (науково-медичний журнал) |
Короткий огляд (реферат): | Мета дослідження – вивчити особливості якісного та кількісного складу мікрофлори ранового ексудату лапаротомної рани, ускладненої евентрацією, залежно від її ступеня, у хворих на злоякісні новоутворення органів черевної порожнини. Висновки. При розвитку післяопераційної евентрації II-IV ступенів у хворих на злоякісні новоутворення органів черевної порожнини відзначено вірогідне зростання кількості висіяних штамів та популяційного рівня мікроорганізмів раневого ексудату лапаротомної рани E. сoli, S. аureus та мікроорганізмів роду Proteus. У хворих на злоякісні новоутворення органів черевної порожнини при виникненні післяопераційної евентрації II-IV ступенів домінуючими мікроорганізмами раневого ексудату є E. Сoli, Enterococcus faecalis та мікроорганізми роду Proteus. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/21513 |
Розташовується у зібраннях: | Клінічна та експериментальна патологія |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Morar I.K. Mikrobiolohichni osoblyvosti laparotomnoi rany_ukr_2023.pdf | 245.95 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.